PočetnaMicrostar elektronikaElektronički uređajiMicrostar elektronikaRučni terminal MSI-2007-B (HEP)

Elektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatika

Ručni terminal MSI-2007-B (HEP)

Ručni terminal MSI-2007-B (HEP)

Primjena ručnog terminala MSI-2007-B u HEP-u

Kompletno rješenje hardvera i softvera

Ručni terminal zahtjeva puno rada na hardveru i softveru u suradnji s korisnikom da bi se postigao najveći efekat u primjeni.

Kod terminala serije MSI-2001-B postoji mogućnost izvedbe s niz hardverskih proširenja koja se mogu pojaviti u praksi, kao npr. izvedba s laserskim skenerom, IRDA komunikacija s npr. printerom za pojasom, izvedba RFID (Radio Frekventna Identifikacija) čitanja-pisanja podataka u čip (Transponder, TAG), Bluetooth port na terminalu itd....

Softver koji se isporučuje s terminalom podrazumijeva softver na samom ručnom terminalu za ručno i automatsko očitanje svih tipova brojila koja se u HEP-u koriste, softver parametriranja brojila, uklopnih satova i MTU prijemnika, te potreban softver za PC računalo u windows okruženju koji je kompatibilan sa bazama podataka u HEP-u i na kraju softver za izdvajanje i ažuriranje podataka očitanja, na HEP-ovim računalima.

Ovakav pristup osigurava pojedinom DP-u da može krenuti s primjenom ručnih terminala odmah nakon isporuke, što se u praksi potvrdilo.

Parametriranje-podešavanje parametara elektroničkih brojila podrazumijeva: Podešavanje vremena i datuma u brojilu, vremena prebacivanja tarifa prema važećem tarifnom sustavu, korištenje internog ili eksternog uklopnog sata, odabir da li se reset snage obavlja automatski i kada, ili ručno i još niz parametara brojila koje je potrebno podesiti prije nego se brojilo priključi na mrežu kod potrošača.

Tipovi brojila, uklopnih satova i MTU prijemnika koji se mogu parametrirati s terminalom i pripadajućim programom: Elektronička brojila IskraEmeco MT851 (cijela serija MT8x1/MD8x1), MT421, ME420, Serija MT3xx, Elektronička brojila SIEMENS 7ECxx, uklopni sat IskraEmeco TKM8, PROMATIC MTU prijemnik PTU2.

Do sada se parametriranje obavljalo s PC računalom, što nije problem kada se radi o novom brojilu, problem je terenski rad koji se do sada riješavao s laptop računalom ili skinuti brojilo, donijeti ga u DP, podesiti ga ... s laptop računalom je to nespretno obaviti zbog dužine kabla sonde, pa laptop treba staviti na neki stolac...

Tehničke karakteristike

 • Operacijski sustav: WINDOWS CE / DOS
 • Kapacitet memorije FLASH / RAM: 32 / 32 MB.
 • Prikaz podataka: LCD zaslon grafički (128x64), 21x8 alfanumeričkih HR znakova, pozadinsko osvjetljenje.
 • Tipkovnica: Klik folijska s 45 funkcijskih i alfanumeričkih izdignutih tipki. Duple funkcije podržava 39 tipki.
 • Funkcijske tipke su sa specifičnim natpisima za očitanje brojila.
 • Samoisključenje: Obavlja se automatski 3 minute nakon upotrebe tipkovnice (programski promjenjivo 15-255s).
 • Napajanje: Četiri baterije NiMh 1,2V/ 1,0 -2,8 Ah s mogučnošću punjenja. Postoji indikacija ispražnjenosti baterija, prije nego li uređaj ostane bez napajanja (treperi oznaka BAT dolje, desno na LCD-u).
 • Komunikacija s PC računalom: RS-232 priključak, mogućnost punjenja podataka i na daljinu, preko modema.
 • Vrijeme rada s jednim punjenjem baterija: 12 dana prilikom očitanja s obzirom na funkciju samoisključenja.
 • Sigurnosno napajanje: Kondenzator od 1 Farada čuva podatke najmanje 48 sati nakon što se baterije potpuno isprazne ili eventualno izvade.
 • Dimenzije (D x Š x V): 210 x 80/100 x 38 mm.
 • Težina s/bez lasera: 520/430 grama.
 • Temperatura radna / skladištenja: -20 do +55 °C / -25 do +70 °C.
 • Vlažnost zraka: 100% Uređaj je gumenom brtvom hermetički zatvoren, uključujući i baterije. IP 67.
 • Izvedbe ručnog terminala MSI-2007-B

Temeljna oznaka ručnog terminala je "MSI-2007-B", a dodatci u nastavku predstavljaju:

 • I - izvedba s IRDA optičkim komunikacionim sklopom - bežični prijenos podataka na mali printer za pojasom.
 • L - izvedba s LASERSKIM SKENEROM
 • O - izvedba s interfejsom i priključkom za OPTIČKI ČITAČ MSI-1107, prema međunarodnoj normi IEC-61107 (DATA EXCHANGE FOR METER READING, TARIFF AND LOAD CONTROL - DIRECT LOCAL DATA EXCHANGE), za direktno očitanje brojila.
 • M -izvedba s interfejsom i priključkom za MAGNETNI ČITAČ MSI-1142, prema međunarodnoj normi IEC-1142 (DATA EXCHANGE FOR METER READING, TARIFF AND LOAD CONTROL- LOCAL BUS DATA EXCHANGE), za direktno očitanje brojila.

POSLUJEMO OD 1990.god.

Microstar Bjelovar

To je najbolje jamstvo za kupca za održavanje proizvoda. Tvrtke sa samo jednim proizvodom to nisu mogle ostvariti. Što vrijedi dugo jamstvo napr. za SUNČANE ELEKTRANE ako ga nakon koju godinu ne možete ostvariti jer je tvrtku vrijeme 'obrisalo' kad je nestala veća potražnja za tim proizvodom. Razvoj elektroničkog proizvoda u skladu s potražnjom tržišta i profesionalni pristup kupcu uz osiguranje jamstva i dugogodišnjeg servisa nam je osiguralo ovaj relativno dugi opstanak na tržištu u ovim promjenjivim vremenima-politikama. 

Kontakt informacije

Microstar Bjelovar

Microstar d.o.o.
Gornje Plavnice 165C, 43000 Bjelovar
Tel: +385 (0)43 217 170  Fax:+385 (0)43 228 300
Mob: 092 214 7669

Emailms@microstar-elektronika.hr

Tehnička podrška i servis
Tel: +385 (0)43 217 170
Email: marijan@microstar-elektronika.hr