PočetnaMicrostar elektronikaElektronički uređajiMicrostar elektronikaLUKSOMAT MSI-2004-L i MSI-2004-LI

Elektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatika

LUKSOMAT MSI-2004-L i MSI-2004-LI

LUKSOMAT MSI-2004-L i MSI-2004-LI

Luksomat MSI-2004-L / MSI-2004-LI služi za uključivanje strujnih krugova nailaskom noći odnosno isključivanje nailaskom danjeg svjetla. Za tu svrhu koristi se jedan galvanski odvojen relej s mirnim i radnim kontaktom. Koristi se u kombinaciji sa svjetlosnom sondom MSI-2004-F (na slici pored luksomata).

Postoji izvedba luksomata s internom svjetlosnom sondom i nosi oznaku MSI-2004-LI. Interna sonda (Foto R) je smještena ispod stakalca pored LED lampica optički zaštićena od njih.

LED lampice

Kada svijetli, indicira da je nastupila noć, odnosno da će se uključiti relejni izlaz, nakon isteka vremenskog zatezanja od cca 60 sekundi. Osim za trenutnu indikaciju noć Þ svijetli, dan Þ ne svijetli, služi i za efikasno podešavanje intenziteta svjetla kod kojeg luksomat reagira.

Relej

Kada svijetli, radni kontakti releja su zatvoreni i obrnuto. Ova LED lampica s kašnjenjem prati stanje LED lampice Foto R. Kašnjenje je potrebno da relejni izlaz ne bi reagirao na brze promjene intenziteta svjetla, npr. atmosferska pražnjenja. Srednji kontakt releja je spojen vidljivom žicom na fazu L mrežnog napajanja iznad priključnica, tako da je faza prisutna na jednom od kontakata releja. Ako relej treba služiti za upravljanje nekog vajnjskog strujnog kruga, neovisnog i različitog od napona mreže 230VAC/50 Hz, tada treba presjeći vidljivu žicu između faze i srednjeg kontakta releja a izvode izolirati, te potreban napon (strujni krug) spojiti izvana preko priključnica.

Shema spajanja nalazi se ispod poklopca uređaja. Ugradnju na razvodnu ploču omogućava metalna zakačka na gornjem dijelu kućišta (na slici se ne vidi zbog kuta pod koji je slikano). Prije podešavanja treba obavezno provjeriti polaritet priključnih stezaljki ‘N’ i ‘L’.

Na stezaljke prema shemi s poklopca spojiti vanjsku svjetlosnu sondu (samo luksomat MSI-2004-L, s vanjskom sondom). Priključenjem uređaja na mrežu, uključuje se LED lampica Napajanje.

Podešavanje

Foto R (sonda) - Luksomat je najbolje podešavati kod graničnog intenziteta svjetla pri kojem relej treba reagirati (zatvoriti / otvoriti svoje kontakte ). Nivo svjetla kod kojeg se to događa, podešava se trimer otpornikom. Svetlosnu sondu izložite djelovanju graničnog intenziteta svjetla i pri tom intenzitetu, trimer trebate okretati tako da nađete mjesto gdje LED lampica Sonda svijetli/ne svijetli. Od toga mjesta okrećući trimer naprijed /nazad trebate izvršiti fino podešavanje tako da ga ostavite točno na granici gdje LED lampica svijetli/ne svijetli. Ovim postupkom je luksomat MSI-2004-L podešen.

Napajanje

Označava prisutnost napona napajanja, odnosno služi za indikaciju da je uređaj u pogonu.

Tehničke karakteristike:

  • Potrošnja kod Un: <0,9 W
  • Broj relejnih izlaza: 1 radni + mirni kontakt
  • Svjetlosna osjetljivost: 1,5 do 1500 Lux-a
  • Max. struja preklapanja releja: 5A
  • Kašnjenje uklopa / isklopa: 60 / 90 s
  • Temperaturno radno područje: -30 ° C do +60 ° C
  • Max. dimenzije V x Š x D: 137 x 107 x 57 mm (sa zakačkom i uvodnicama)
  • Nazivni napon: 230V +15% , -20% / 50 Hz

POSLUJEMO OD 1990.god.

Microstar Bjelovar

To je najbolje jamstvo za kupca za održavanje proizvoda. Tvrtke sa samo jednim proizvodom to nisu mogle ostvariti. Što vrijedi dugo jamstvo napr. za SUNČANE ELEKTRANE ako ga nakon koju godinu ne možete ostvariti jer je tvrtku vrijeme 'obrisalo' kad je nestala veća potražnja za tim proizvodom. Razvoj elektroničkog proizvoda u skladu s potražnjom tržišta i profesionalni pristup kupcu uz osiguranje jamstva i dugogodišnjeg servisa nam je osiguralo ovaj relativno dugi opstanak na tržištu u ovim promjenjivim vremenima-politikama. 

Kontakt informacije

Microstar Bjelovar

Microstar d.o.o.
Gornje Plavnice 165C, 43000 Bjelovar
Tel: +385 (0)43 217 170  Fax:+385 (0)43 228 300
Mob: 092 214 7669

Emailms@microstar-elektronika.hr

Tehnička podrška i servis
Tel: +385 (0)43 217 170
Email: marijan@microstar-elektronika.hr