PočetnaMicrostar elektronikaElektronički uređajiMicrostar elektronikaAUTOMATSKA KLIZNA VRATA MSM-SD1

Elektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatikaElektronika, telekomunikacije, informatika

AUTOMATSKA KLIZNA VRATA MSM-SD1

AUTOMATSKA KLIZNA VRATA MSM-SD1

Automatska klizna vrata MSM-SD1 nastala su u suradnji s firmom:
Modial d.o.o.
Slavonska cesta 20, Bjelovar
Telefon i fax: 043 236 017
Mob: 091 1950 664
Obavlja: sastavljanje, montažu, servis

AUTOMATSKA KLIZNA VRATA SASTOJE SE OD BITNIH DIJELOVA:

 • mikroprocesorske upravljačke elektronike tip: Microstar MS-SD1, s upravljačkim modulom MS-SD1-UM
 • rezervnog akumulatorskog napajanja 24V, smještenog u nosivu konzolu, osigurava 3 otvaranja / zatvaranja vrata  72 sata od nestanka napona napajanja, na zahtjev protupožarne centrale ili tipke OTVORENO/ZATVORENO.
 • elektromagnetna brava tip: MS-EMB60/44, napajanje 24 VDC/ 0,44A; zaključano bez prisustva napona napajanja
 • mikrovalni ili infracrveni senzori za detekciju prisustva/pokreta – 2 komada
 • okvir sa staklom - vrsta i dimenzije, prema zahtjevu projektanta ili investitora, napr. sigurnosno izo-staklo ukupno debljina max. 24 mm.
 • nosiva konzola tip: HNK-150 za krila vrata težine do 2 x 150 kg, sa kliznim nosačima vrata i fikserima
 • elektromotornog BLDC pogona 24V DC/ 60W / max:3000 okr/min, PWM upravljan, bez četkica (brushless- osigurava dugotrajnost) s ugranenim HAL enkoderom, reduktorom, zupčastim remenom i zatezačem remena

OSTALE  TEHNIČKE  KARAKTERISTIKE:

 • Potrošnja: max 80W - vrata voze, min: 6W - vrata miruju
 • Napon napajanja: 230V / 50 Hz, +10%, -15%
 • Struja punjenja akumulatora: 10 % kapaciteta akumulatora 
 • Minimalna brzina kojom vrata voze: 4 cm/s
 • Maksimalna brzina kojom vrata voze: 29 cm/s
 • Broj koraka ubrzanja: 2 do 8 cm
 • Broj koraka usporenja: 15 do 25 cm
 • Vrijeme otvorenih vrata prije zatvaranja: 1 do 9 sekundi (5)

Atesti

 • Zavod za ispitivanje kvalitete d.o.o. Zagreb - Certifikat br. S33514/1
 • EUROSTANDARD d.o.o. Zagreb - Uvjerenje br. 09-DD-2123

Ovi atesti obuhvaćaju funkcionalno ispitivanje tehničke ispravnosti vrata kao cjeline i ispitivanja prema svim zakonski traženim normama i propisima za sve prethodno navedene bitne dijelove vrata (točke 1 do 7).

Kratki opis firmi

Ovaj proizvod je nastao u suradnji firmi Microstar d.o.o. i Modial d.o.o. iz Bjelovara.

Elektronika za automatska klizna vrata je vlastiti razvoj i proizvod firme Microstar d.o.o. iz Bjelovara. Radimo od 1990.g. a bavimo se razvojem i proizvodnjom elektronskih uređaja, uglavnom za Hrvatsku Elektroprivredu a nedavno smo krenuli s izvozom za Švicarsku firmu Landis&Gyr. Prošle godine smo instalirali u posebnom poslovnom prostoru SMD liniju za automatsku montažu elektroničkih komponenata na tiskanu pločicu i time postigli mogući kapacitet od nekoliko tisuća različitih elektronskih uređaja mjesečno.

Prilikom projektiranja, a kasnije i proizvodnje elektronskih uređaja posebno vodimo računa o pouzdanosti i dugovječnosti naših proizvoda.

Elektromotorni pogon i nosivu konzolu uvozimo od proizvođača koji ove komponente rade i za druge proizvođače automatskih kliznih vrata.

Firma Modial d.o.o. izrađuje okvire sa narudžbom i ugradnjom stakla, montažu na terenu, izvodi redovne i vanredne servise.

Upravljačka elektronika MS-SD1

Za klizna vrata je pričvršćena na nosivoj konzoli ispod zupčastog remena, s desne strane do samog elektromotora.

Realizirana je s mikrokontrolerom, a softver je pisan tako da, nakon prvog uključenja, vrata startaju u modu učenja gdje se polako otvore do kraja i zatvore te snime karakteristike vrata. Nakon toga softver sam odredi parametre i upiše ih u EEPROM memoriju (ne gubi sadržaj nestankom napajanja). Parametri se odnose na širinu vrata, brzinu otvaranja i zatvaranja, put i jačinu ubrzanja kod pokretanja, put i jačinu usporenja prije zatvaranja itd. Posebno je vođeno računa o soft startu i soft stopu kako bi vrata klizila ujednačeno bez trzaja, čime je dodatno osigurana dugovječnost i mehanike.

Time smo postigli da je puštanje vrata u pogon nakon montaže vrlo jednostavno.

Svi parametri se mogu naknadno podesiti preko izbornika pomoću tipki i LED pokazivača, ali to nije neophodno jer to softver dobro samostalno odradi – podesi za svaki konkretan slučaj u modu učenja.

Elektronika ima rezervno akumulatorsko napajanje 24V, te se do 72 sata od nestanka napajanja n.n. mreže 230V AC, mogu na ručni zahtjev s upravljačkog modula pored vrata ili protupožarne centrale otvoriti i zatvoriti najmanje 3 puta.

Elektromagnetna brava

Drži vrata zaključana cijelo vrijeme dok su vrata zatvorena. S njom upravlja opisana upravljačka elektronika i otključava ih neposredno prije svakog otvaranja. Smještena je u nosivu konzolu.

Upravljački modul

Dimenzije: 141×72x31 mm, smješten pored vrata na prikladnoj visini za rukovanje. Na sebi ima jednu zelenu LED diodu koja kada stalno svijetli indicira da je prisutno napajanje n.n. mreže 230 VAC i vrata su normalno u funkciji. Kada treperi, znači da je prisutno samo rezervno akumulatorsko napajanje 24V.

Šest tipki s pripadajućim svjetlećim crvenim LED diodama i jasnim oznakama funkcija, služe za odabir i indikaciju načina (moda) rada automatskih vrata. Jedan pritisak na tipku uključuje pripadajuću LED diodu, a slijedeći pritisak ju isključuje i time se mijenja način rada automatskih vrata. Tipke su u funkciji, odnosno način (mod) rada vrata se može mijenjati pomoću opisanih tipki, samo od strane ovlaštene osobe, tako što je kontakt-brava s pomoću ključa okrenuta u položaj ‘OTKLJUČANO’.

POSLUJEMO OD 1990.god.

Microstar Bjelovar

To je najbolje jamstvo za kupca za održavanje proizvoda. Tvrtke sa samo jednim proizvodom to nisu mogle ostvariti. Što vrijedi dugo jamstvo napr. za SUNČANE ELEKTRANE ako ga nakon koju godinu ne možete ostvariti jer je tvrtku vrijeme 'obrisalo' kad je nestala veća potražnja za tim proizvodom. Razvoj elektroničkog proizvoda u skladu s potražnjom tržišta i profesionalni pristup kupcu uz osiguranje jamstva i dugogodišnjeg servisa nam je osiguralo ovaj relativno dugi opstanak na tržištu u ovim promjenjivim vremenima-politikama. 

Kontakt informacije

Microstar Bjelovar

Microstar d.o.o.
Gornje Plavnice 165C, 43000 Bjelovar
Tel: +385 (0)43 217 170  Fax:+385 (0)43 228 300
Mob: 092 214 7669

Emailms@microstar-elektronika.hr

Tehnička podrška i servis
Tel: +385 (0)43 217 170
Email: marijan@microstar-elektronika.hr